Tiout, op bezoek bij de Berbers
Dag 5 vullen we met een uitstap naar naar Tiout en omstreken. Na het ontbijt vertrekken we naar een oase van rust en kalmte, Bivouac Igueldan bij de Berbers. We genieten van alles wat zo anders is dan thuis. Je kan het vergelijken met een beach bar maar dan op z'n Berbers. Grotere maar ook gezellig kleinere schaduwrijke en kleurrijke ingedeelde rustplekken waar je kan drinken en eten met je gezelschap.
Na een traditionele thee, een Berber koffie of ander drankje worden we stressloos rondgeleid door de eigenaar. We bestellen hier onze lunch.
We maken een wandelingetje naar de oude onbewoonde stad en het daaraan vast gebouwde hotel.
Eens terug genieten we de allerlekkerste tajine tot nu toe. Het gaat crescendo en worden zo tajinerecensenten.
Wat vliegt de tijd om 15u30 vertrekken we terug naar Agadir om het verdere programma vd dag aan te vatten. Een ritje met de télépherique naar het hoogste punt voor een mooi panoramisch uitzicht over stad Agadir.
Met een wandeling langs de Atlantische kust sluiten we de avond af.....of toch nog even langs de bar in 't hotel ?
Dieter Porton:12 mei 2026Die tajine’s daar zijn overheerlijk! Daar kan je iedere dag van smullen! Zeer toffe blogs trouwens! Leuk om te volgen 😀
Cloetens Nancy:13 mei 2026Weer goed neergepend. Was een zeer leuke dag. En zoals gezegd. De lekkerste tajine in typisch marokaans livingske.